Les je naša priložnost in ikona. Že leta nazaj se je porodila zamisel, da mu postavimo primeren dom. V Mestu oblikovanja pravkar nastaja s ciljem, da poveže napredno lesarstvo, pokaže smer in ponudi vse najboljše iz lesa in za les.

Revije Hiše in Kreativni center za les vas vabi na razpravo o lesarskih politikah, drugo podelitev nagrad za arhitekturno in oblikovalsko odličnost v lesu in otvoritev razstave “Lesena ikona 2016” v četrtek, 4. februarja, ob 18. uri v Mestu oblikovanja Slovenija, na Dunajski cesti 123 v Ljubljani.

PROGRAM

18.00 Razprava o lesarskih politikah
Razpravljavci:

– Jože Prikeržnik, generalni direktor Direktorata za lesarstvo na MGRT, Slovenija
– Igor Milavec,
direktor Združenja lesne in pohištvene industrije pri GZS, Slovenija
– Marijan Kavran,
direktor HDK, Hrvaškega lesarskega klastra, eden vodilnih strokovnjakov v lesni industriji na Hrvaškem in v celotni JV Evropi 
Salih Teskeredžić, profesor na Akademiji likovnih umetnosti v Sarajevu, oddelek za produktno oblikovanje, oblikovalec in solastnik ene najprodornejših pohištvenih blagovnih znamk iz JV Evrope – Gazzda, Bosna in Hercegovina
– Marko Franković, glavni arhitekt in lastnik biroja MF arhitekti, višji predavatelj na Gradbeni fakulteti na Reki, Hrvaška
Moderatorka: dr. Andreja Kutnar

19.30 Podelitev nagrad Lesena ikona 2016
Slovenske nagrade za arhitekturno in oblikovalsko odličnost v lesu bomo po izboru uredništva revije Hiše podelili v kategorijah lesena hiša, lesena turistična arhitektura, les v mestu in skupnosti, leseno pohištvo in interier ter drobni predmeti iz lesa.

20.00 Otvoritev razstave Lesena ikona 2016
Na razstavi bo predstavljenih preko štirideset vseh kandidiranih in nagrajenih projektov po izboru uredništva revije Hiše in ostalih dobro oblikovanih lesneih izdelkov.

Kreativni center za les se bo predstavil s podjetjem Mlinar + Mlinar, ki bo med prvimi v letu 2016 deležen celovite prodajno promocijske obravnave na slovenskem in tujih trgih. Več informacij tukaj.
Za prijetno vzdušje in druženje ob razstavi, bodo poskrbela mavrični kruh in vesela vina iz doline Mirne.

Vstop je brezplačen. Prosimo, da zaradi omejenega števila sedežev pohitite s prijavo.

Ime in priimek

Podjetje/ustanova

Kraj

Telefonska številka

E-naslov

Število vstopnic

Z menoj pridejo še (ime in priimek in e-naslov)

Opombe

Partnerji: