Prijazno vas želimo obvestiti, da Fakulteta za dizajn, v četrtek, 17. novembra organizira 4. mednarodno znanstveno konferenco A.L.I.C.E »Sustainable design paradigms«, Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

Tema konference temelji na trajnostnem razvoju in  spodbuja k iskanju konceptualnih izhodišč v odnosih med globalnim gospodarstvom in oblikovanjem v najširšem možnem kontekstu. Teme, ki jih bomo obravnavali na konferenci se nanašajo na prihodnost oblikovanja v krožnem gospodarstvu, na trajnostni razvoj v povezavi z migracijami narodov in na pomen oblikovanja za  naše družbeno in naravno okolje, ki se nenehno in nenadzorovano spreminja, tudi sedaj –  prav v tem trenutku! Razpravljali bomo o posebni vlogi novih poslovnih modelov, kot orodji za razvoj inovacij in dodajanje vrednosti izdelkom, konceptom in storitvam.

V sodelovanju z mednarodnimi strokovnjaki, bomo poskušali najti odgovore na vprašanja, kaj je resnična vloga oblikovalcev in menedžerjev na eni strani ter končnih uporabnikov izdelkov, konceptov ali storitev, na drugi strani? Kakšno kulturo bivanja si pravzaprav zaslužimo? Kako odkriti, zasnovati in obdržati trajnostno paradigmo oblikovanja, ki nas bo varno in zanesljivo pripeljala v naslednje desetletje?

Če želite prispevati se počutite odgovorne! Zato vabimo vse strokovnjake s področja kulture, oblikovanja in upravljanja, da se nam pridružite na konferenci. Vabilo se nahaja tukaj.

Udeležba na konferenci je brezplačna. Registracija bo možna od 27. 10.2016 dalje na : http://alice.fd.si/